Excalibur Középkori Lovagi Étterem

3300 Eger, Érsek kert

  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem1
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem2
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem3
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem4
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem5
  • Excalibur Középkori Lovagi Étterem6

Bemutatkozás

A földszinten található a kuriózum számban menő Excalibur Középkori Lovagi Étterem, ahol korhű környezet és zene, látványkonyha és kemence, lovagi műsorok, valamint eredeti receptúrák alapján speciális fűszerezéssel elkészített fejedelmi lakomák és finomabbnál finomabb, parázson sült étkek fogadják az ide betérő vendégeket.

Árlista

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Az lévek

Malaczhús az kit erdeinek hittak, tárkonyos lével

Az erdei malacznak combjábúl szép szeletet veszek , felszelem s bö lébe vetem, borscsal, kaporral,

tárkonnyal, rípával, hagymával az ízit megadom, s cipóban melegében neked feladom

( Tárkonyos vadmalac leves cipóban )

1,150,-Ft

Artúr király tikjának húsléve

Egy jó nagy tikot földarabolok, majd vízbe vetem, hogyha léve sárgán gyöngyözik, rípát, hagymát,

ződséget, füszert, tésztát belévetek, jó forróan cserípbe rakom

( Tyúkhúsleves ,csigatésztával )

790,-Ft

Merlin léve az cipóban

Az vereshagymát, póréhagymát, felszelem, vajra odavetem, liszttel, füzserrel meghintem jól

felgyöngyöztetem, cipóba teszen, sajttal és pirított kenyérrel neked feladom

( Hagymaleves ,cipóban )

670,-Ft

Elizabeth kedvenci gyümölcsnek az hideg levivel

Az gyümölcsöket lehámozom, megdarabolom, majd fözölébe rakom, nektárt, lemonyát, szekfüszeget,

fahíjjat, tejnek fölit s a fehír bort hozzáadom, aztán fellobbantom, lehülvén, sürüsödvén azt kitálalom

( Frissen készült hideg gyümölcsleves )

650,-Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Az föd eprinek krímes levi, benne túrós gömböc

mandolával

Az födnek írett eprit összekaszabolván, meg ídesítem majd tejnek szinivel jó összekeverém, pár csepp

lemonyát cseppentök belije. Túrós gömböcöt mandolába forgatok, majd lébe tevén, elejbed vitetém, jó

lehütvén

( Eperkrém leves, mandulás túró gombóccal )

790.- Ft

Az legínyek fogdosó levi

Malacznak apróját veszem, hozzá tiknak májit, erdőnek gombájit adom, vereshagymán kaporral ízit

megadván jó puhára fözém, kicsi rípával, majd tejnek fölivel sürüsítém, pár csepp lemonyával

savankásan, néked kitálalám

( Legényfogó leves )

790.-Ft

Az legelsöbb étek

Lúdfi töpörtyüje, az hagymáknak bíbor színüivel

( Libatepertö, lilahagymával )

1.450.- Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

 Artúr király kardja, gazdagon fölszegve

Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem forró parázs fölé teszem, míg sül fínom

füszerekkel izesített olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem

( Csirke,marha,malac,kardon sütve )

3.250,-Ft

Csobogók királya, rostra dobván

A patak hüs vizéböl az pisztrángot kiemelem, megpucolván, engedelmed szerint füszerezem ,parázs

felett ropogósra sütöm, fokhagymás olajjal lekenem, mellé mandolát teszek

( Mandulás pisztráng )

2.850,-Ft

Tűzött Caliburnus

Az Tyúkfinak szárnyit szegem,tollazom,majd sütéshez elkészítem,ízesítem,jó parázs felett ropogósra

sütöm s virágok nektárival az ízit megadom.Majd pengére szegvén kedvedre eléd tálalom.

( Mézes,chilis csirke szárnyak kardra húzva )

1.950,-Ft

Kobzosok kedvenci

A gácsért félbe szegem aztán tollárul tisztára szedem, füszerezem s izzó parázs felett szép pirosra

sütöm, bazsalikom száraz levelivel hintem, majd kompért és zöldet mellé teszek

( Félben sütött kacsa )

2.990,-Ft

 

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Apródok eledeli

Az tyúkfit hosszában kettészelem, sütéshez kellöen elökészítem, kakukkfüvel, majorannal ízesítem, jó

parázs felett ropogósra sütöm s mikor húsa puha, kompérral es zöldekkel neked felterítem

( Félben sütött csirke )

2.150,-Ft

Agancsosnak aprója az Egri bikának vérivel

Az agancsosnak combjábul darabokat veszek, felszelem s hagymával pörkültnek felteszem, mikor levit

elfötte jó egri veresborral felöntöm s egészségedre friss cipóba töltöm

( Vörösboros szarvas pörkölt,cipóban )

2.650,-Ft

Ginerva koronája

Az lúdnak aranyra hízott máját kiveszem, elökészítvén saját zsírjába vetem, tejjel megeresztem,

elkészülvén töpörtyüjével hagymaágyra fektetem, melléje zsírjába dermesztett májábúl is teszek, s

meglásd fogyasztván egészségedre leszen

( Libamáj,frissensütve és hidegen )

4.550,-Ft

 Lúdfi combja ropogósra sütvén

Az lúdfinak combját veszem, füszerezvén forró parázs fölött sütögetem, mellé káposztát párolok,

hagymás kompérral, zöldekket kedvedre felkészítem

( Ropogós libacomb )

3.750,-Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Agancsosnak legjobbika, szalonnával megirdalva

A szarvasnak combjábúl szép szeletet veszek , szalonnával jól megtüzdelem, füszerezvén forró parázs

fölé teszem, míg sül fínom mártást készítek, majd cipónak belibül gombócokat görgetek, áfonyával és

sült almával eléd teszem

( Tüzdelt szarvas szelet,barna mártással )

2.950,-Ft

Sir Galahad ünnepi lakomája

Az malacznak futkosóját veszem, kellöen elökészítem, , fokhagymás olajjal lekenem, jó parázs felett

ropogósra sütöm s mikor húsa puha mellé kompért vetek

(Fokhagymás ropogós sertéscsülök )

3.250,-Ft

Fáradt vándor akasztott eledeli

Az ökörnek hátát veszem, szárnyast mellyesztem, maracznak börös karajit szelem füvekkel és olajjal

megkenegetem, megsülvén ezt mind felakasztám, s mártást alátéve zöldekkel és kompérral díszítve, az

egészségedre feladám

( Malac karaj,marha hátszín,csirkemell fokhagymamártással )

3.050,-Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

 Igavonó háta az vadas módjára

Az ökörnek ízletes hátából szép szeleteket veszek, zöldekkel, füszerrel jó üst vízbe teszem,

fölgyöngyöztetem, ha kész bitóra akasztom, mellé zöldekböl, és tejnek fölíböl fínom mártást teszek,

kompér pogácsával és tengerivel asztalodhoz viszem

( Vadas marhaszelet krumpli lángossal )

2.350,-Ft

Ambrosius cézári salátja

Az tikok mellyesztem, húsát sütés után kertnek sok zöldjével együtt csíkokra szelem, fokhagymábúl és

alvadt tejbül izletes öntetet készítek, s tálalás elött készre keverem eléd így teszem

( Cézár saláta )

1.750,-Ft

Ízletes gomolya az Komédiásaink kedvire

Az sajtot szelem, szárított rozmaringba vetem, jó parázs felett arany-barnára sütögetvén s ha

megpirult vegyes salátákból készült halomra fektetem, sóval, borscsal, petrezselyemmel,

fokhagymával ízelem, elkészülvén elibéd kellö módon díszítve eresztem

1.750,-Ft

Kívánalmidra tyúkfi mejjit is dobok mellé, pézidre vigyázva

2.150,-Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Az lakoma

Négyembörös saroglya az szájad ízinek rakva

Az tiknak, gácsérnak hosszában felit veszem, tiknak szárnyait szegem, e tengernyi

húst a parázsra borítom, kardomra is húzok jobbnál jobb húsokat ezzel gazdagítván a

kínálatomat. Megsülvén mind ezt saroglyára vetve, néked és barátidnak álla lészen

mind leesve. Jó uram, hasad kevésbé ám erszényed igencsak megkímélve ha-e fejedelmi

étket választod.

12.600,-Ft

Gladiátorok ritka lakomálya

( 2 személyes lakomatál Bazsalikomos fetával töltött

csirkemell, csülök szeletek,kacsacomb )

6.450.-

Kemencéscsülök ahogy a cenzor jóváhagyta

( 2 személyes csülöktál hátsó csülökböl )

4.450.-

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Disznónak háta friss fokhagymával

Disznónak nyakjábú két jó szelett nyesek, fokhagymával megkenvén mustárval befedem, majd két –

három éj múlásával parázsra vetem, eléd jó omlósra süvén teszem

( fokhagymás, mustáros sertésflekken )

2.590.- Ft

Kerekasztal lovagjai, folyami kedvenci

Az folyamból kifogott jó fogasból szelek egy szépet, rostra vetve megsüttetem, hozzá erdö illatos

gombájábú készüt mártásit adok kis kompér rúdjával tálra vettetem

( Fogas filé tejszínes vargányával, krokettal )

2.750.- Ft

Az aprónép örömire

Aprónép gyomrának való, nyársra szúrva

(Csirkemell saslik)

1.790,-Ft

Csuhások legjobb sajti kolompér hasábokra halmozva

( Rántott trapista sajt hasáb burgonyával )

1.490.-

Tiknak fehér húsa bundázva, karika kolompéron

( Rántott csirkemell karika burgonyával )

1.490-

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

 Az szájad ídesei

Mákos görgeteg

Az gabonának örlemínyéböl, ízletes tísztát sütök neked, kihülvén szeletelem, czukrozott tehíntejjel

nyakon öntöm, majd máknak daráltjába görgeten, czukornak poríval meghintve elid eresztem

( Mákosguba mézzel )

690,-Ft

 Túrós gömböcz

Az tehínnek friss túraját áttöröm, búzának darájával, tiknak tojásával keverem, elkészülvén

gombóczokat formálok, amiket forró vízbe vetek. Zsemlyének daráltját lepirítom és a megfött

gombóczokat erre borítom. Tálalván tejnek fölit czukorral ízlelem, így szájad íze szerint adom

fel neked

(Túró gombóc,vaníliás tejföllel)

790,-Ft

 Almás lepínyi

Az szíp piros almának magját veszem, majd víkonyra szeletelem, fahíjjal, czukorral, mazsolával

ízelem, és ízesre süttetem, közben jó szakácsommal lepínytísztát készítek, s a tísztát a megsül

almatötelékkel leöntöm, majd tísztával takarom s sütöben medsülvén czukornak porival izelve tálra

rakom, mellé virágok nektárjával csurgatott almaszeletet is adok.

( Fahéjas, almás lepény )

650,-Ft

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Csökönyös Sír Kay ízes csemegje

Az szilvafának gyümölcsit megfözöm, édes sürü levit tésztába tekervén, jó megfözöm,

majd aranysárga derába forgtván cukorval meghintém.

Bízván benne utána kezid minden ujját tisztára nyalod!

( Ízes derelye )

650.- Ft

Aprónép kedvenc palacsinyja

Tejbü, lisztbü, tiknak tojásibú kevert tésztát laposra sütén, erdő finom gyümöcsivel

és aggasztott túrójával töttetem, majd betekervén, édes mártásival elibed vitetem

( Szedres, túrós palacsinta, vanília öntettel )

790.- Ft 

Excalibur Középkori Lovagi Étterem

Vendégízek Cézár udvarából

Ökörhát amit zsúfolásig pakoltak

( Hagymás rostélyos )

3.450.-

Cipóban hozott káposztás titok

( Ropogós káposztás csülök cipóban )

2.650.-

Az, kit a nagy sajtfolyam betakart

( Grillezett csirkemell sajtmártással, burgonyaröstivel )

2.590.-

Tiknak gyönge húsa ahogyan Rómában kínálják

( Zsályás csirke comb filé, füszeres burgonya gerezddel,

joghurtos salátával )

2.890.-

Finom halak a Senatus asztaláról

( Pangasius halfilé mozarellás paradicsommal sütve,

grill zöldséggel )

2.490.-

Cézárnak salátája nagyurunk kedve szerint

( Mandulás csirkemell rántva, Cézár salátával )

2.150.-

Gyönge borjú tribunusi ágyon

( Borjúpörkölt juhtúrós sztrapacskával )

2.250.-

Udvarhölgyek buja álma

( Roston csirkemell gyümölcsökkel, krokettel )

2.390.-

Az Császárnak morzsái ahogy Kaligula szerette

( Császármorzsa )

690.-

Legyen élvezetire fenséges bendödnek! 

Vissza a lap tetejére

Elérhetőség

Excalibur Középkori Lovagi Étterem 


Eger, Érsekkert 1.

Telefon/ Fax: 36 36/ 427-754 

Email: info@excaliburetterem.hu 

Web: http://www.excaliburetterem.hu 

Péntek - Vasárnap: 12-23h

Vissza a lap tetejére

Aktuális

Éttermünkben vállaljuk bármilyen jellegű rendezvény (exkluzív állófogadások, osztálytalálkozók, esküvők, céges és egyéb rendezvények) lebonyolítását. 

Vállaljuk továbbá különböző eseményekre történő kitelepülések lebonyolítását (Party Service), valamint csapatépítő rendezvények szervezését is. 

Étkezési jegyet elfogadunk.

Vissza a lap tetejére
9.5

Értékelések eddigi átlaga

8 értékelés

Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Ételek/italok

Értékeld Te is az üzletet!

Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Ételek/italok

Vélemények

Krisztián véleménye
Nagyon jó hangulatú étterem, isteni ételek, kedves pincérnők. Felejthetetlen vacsorát fogyasztottunk itt! Mindenkinek ajánlom, de asztalfoglalás indokolt! Nekünk mákunk volt és mégegyszer köszönjük!
Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Ételek/italok
Vissza a lap tetejére
  1. Főoldal
  2. Eger
  3. Vendéglátás
  4. Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Hovamenjek