A földszinten található a kuriózum számban menő Excalibur Középkori Lovagi Étterem, ahol korhű környezet és zene, látványkonyha és kemence, lovagi műsorok, valamint eredeti receptúrák alapján speciális fűszerezéssel elkészített fejedelmi lakomák és finomabbnál finomabb, parázson sült étkek fogadják az ide betérő vendégeket.
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Az lévek
Malaczhús az kit erdeinek hittak, tárkonyos lével
Az erdei malacznak combjábúl szép szeletet veszek , felszelem s bö lébe vetem, borscsal, kaporral,
tárkonnyal, rípával, hagymával az ízit megadom, s cipóban melegében neked feladom
( Tárkonyos vadmalac leves cipóban )
1,150,-Ft
Artúr király tikjának húsléve
Egy jó nagy tikot földarabolok, majd vízbe vetem, hogyha léve sárgán gyöngyözik, rípát, hagymát,
ződséget, füszert, tésztát belévetek, jó forróan cserípbe rakom
( Tyúkhúsleves ,csigatésztával )
790,-Ft
Merlin léve az cipóban
Az vereshagymát, póréhagymát, felszelem, vajra odavetem, liszttel, füzserrel meghintem jól
felgyöngyöztetem, cipóba teszen, sajttal és pirított kenyérrel neked feladom
( Hagymaleves ,cipóban )
670,-Ft
Elizabeth kedvenci gyümölcsnek az hideg levivel
Az gyümölcsöket lehámozom, megdarabolom, majd fözölébe rakom, nektárt, lemonyát, szekfüszeget,
fahíjjat, tejnek fölit s a fehír bort hozzáadom, aztán fellobbantom, lehülvén, sürüsödvén azt kitálalom
( Frissen készült hideg gyümölcsleves )
650,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Az föd eprinek krímes levi, benne túrós gömböc
mandolával
Az födnek írett eprit összekaszabolván, meg ídesítem majd tejnek szinivel jó összekeverém, pár csepp
lemonyát cseppentök belije. Túrós gömböcöt mandolába forgatok, majd lébe tevén, elejbed vitetém, jó
lehütvén
( Eperkrém leves, mandulás túró gombóccal )
790.- Ft
Az legínyek fogdosó levi
Malacznak apróját veszem, hozzá tiknak májit, erdőnek gombájit adom, vereshagymán kaporral ízit
megadván jó puhára fözém, kicsi rípával, majd tejnek fölivel sürüsítém, pár csepp lemonyával
savankásan, néked kitálalám
( Legényfogó leves )
790.-Ft
Az legelsöbb étek
Lúdfi töpörtyüje, az hagymáknak bíbor színüivel
( Libatepertö, lilahagymával )
1.450.- Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Artúr király kardja, gazdagon fölszegve
Az ökörnek, malacznak, tiknak, legjobbik részit leszelem forró parázs fölé teszem, míg sül fínom
füszerekkel izesített olajjal kenegetem, majd elkészülvén, zödekkel, kompérral elejbed teszem
( Csirke,marha,malac,kardon sütve )
3.250,-Ft
Csobogók királya, rostra dobván
A patak hüs vizéböl az pisztrángot kiemelem, megpucolván, engedelmed szerint füszerezem ,parázs
felett ropogósra sütöm, fokhagymás olajjal lekenem, mellé mandolát teszek
( Mandulás pisztráng )
2.850,-Ft
Tűzött Caliburnus
Az Tyúkfinak szárnyit szegem,tollazom,majd sütéshez elkészítem,ízesítem,jó parázs felett ropogósra
sütöm s virágok nektárival az ízit megadom.Majd pengére szegvén kedvedre eléd tálalom.
( Mézes,chilis csirke szárnyak kardra húzva )
1.950,-Ft
Kobzosok kedvenci
A gácsért félbe szegem aztán tollárul tisztára szedem, füszerezem s izzó parázs felett szép pirosra
sütöm, bazsalikom száraz levelivel hintem, majd kompért és zöldet mellé teszek
( Félben sütött kacsa )
2.990,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Apródok eledeli
Az tyúkfit hosszában kettészelem, sütéshez kellöen elökészítem, kakukkfüvel, majorannal ízesítem, jó
parázs felett ropogósra sütöm s mikor húsa puha, kompérral es zöldekkel neked felterítem
( Félben sütött csirke )
2.150,-Ft
Agancsosnak aprója az Egri bikának vérivel
Az agancsosnak combjábul darabokat veszek, felszelem s hagymával pörkültnek felteszem, mikor levit
elfötte jó egri veresborral felöntöm s egészségedre friss cipóba töltöm
( Vörösboros szarvas pörkölt,cipóban )
2.650,-Ft
Ginerva koronája
Az lúdnak aranyra hízott máját kiveszem, elökészítvén saját zsírjába vetem, tejjel megeresztem,
elkészülvén töpörtyüjével hagymaágyra fektetem, melléje zsírjába dermesztett májábúl is teszek, s
meglásd fogyasztván egészségedre leszen
( Libamáj,frissensütve és hidegen )
4.550,-Ft
Lúdfi combja ropogósra sütvén
Az lúdfinak combját veszem, füszerezvén forró parázs fölött sütögetem, mellé káposztát párolok,
hagymás kompérral, zöldekket kedvedre felkészítem
( Ropogós libacomb )
3.750,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Agancsosnak legjobbika, szalonnával megirdalva
A szarvasnak combjábúl szép szeletet veszek , szalonnával jól megtüzdelem, füszerezvén forró parázs
fölé teszem, míg sül fínom mártást készítek, majd cipónak belibül gombócokat görgetek, áfonyával és
sült almával eléd teszem
( Tüzdelt szarvas szelet,barna mártással )
2.950,-Ft
Sir Galahad ünnepi lakomája
Az malacznak futkosóját veszem, kellöen elökészítem, , fokhagymás olajjal lekenem, jó parázs felett
ropogósra sütöm s mikor húsa puha mellé kompért vetek
(Fokhagymás ropogós sertéscsülök )
3.250,-Ft
Fáradt vándor akasztott eledeli
Az ökörnek hátát veszem, szárnyast mellyesztem, maracznak börös karajit szelem füvekkel és olajjal
megkenegetem, megsülvén ezt mind felakasztám, s mártást alátéve zöldekkel és kompérral díszítve, az
egészségedre feladám
( Malac karaj,marha hátszín,csirkemell fokhagymamártással )
3.050,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Igavonó háta az vadas módjára
Az ökörnek ízletes hátából szép szeleteket veszek, zöldekkel, füszerrel jó üst vízbe teszem,
fölgyöngyöztetem, ha kész bitóra akasztom, mellé zöldekböl, és tejnek fölíböl fínom mártást teszek,
kompér pogácsával és tengerivel asztalodhoz viszem
( Vadas marhaszelet krumpli lángossal )
2.350,-Ft
Ambrosius cézári salátja
Az tikok mellyesztem, húsát sütés után kertnek sok zöldjével együtt csíkokra szelem, fokhagymábúl és
alvadt tejbül izletes öntetet készítek, s tálalás elött készre keverem eléd így teszem
( Cézár saláta )
1.750,-Ft
Ízletes gomolya az Komédiásaink kedvire
Az sajtot szelem, szárított rozmaringba vetem, jó parázs felett arany-barnára sütögetvén s ha
megpirult vegyes salátákból készült halomra fektetem, sóval, borscsal, petrezselyemmel,
fokhagymával ízelem, elkészülvén elibéd kellö módon díszítve eresztem
1.750,-Ft
Kívánalmidra tyúkfi mejjit is dobok mellé, pézidre vigyázva
2.150,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Az lakoma
Négyembörös saroglya az szájad ízinek rakva
Az tiknak, gácsérnak hosszában felit veszem, tiknak szárnyait szegem, e tengernyi
húst a parázsra borítom, kardomra is húzok jobbnál jobb húsokat ezzel gazdagítván a
kínálatomat. Megsülvén mind ezt saroglyára vetve, néked és barátidnak álla lészen
mind leesve. Jó uram, hasad kevésbé ám erszényed igencsak megkímélve ha-e fejedelmi
étket választod.
12.600,-Ft
Gladiátorok ritka lakomálya
( 2 személyes lakomatál Bazsalikomos fetával töltött
csirkemell, csülök szeletek,kacsacomb )
6.450.-
Kemencéscsülök ahogy a cenzor jóváhagyta
( 2 személyes csülöktál hátsó csülökböl )
4.450.-
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Disznónak háta friss fokhagymával
Disznónak nyakjábú két jó szelett nyesek, fokhagymával megkenvén mustárval befedem, majd két –
három éj múlásával parázsra vetem, eléd jó omlósra süvén teszem
( fokhagymás, mustáros sertésflekken )
2.590.- Ft
Kerekasztal lovagjai, folyami kedvenci
Az folyamból kifogott jó fogasból szelek egy szépet, rostra vetve megsüttetem, hozzá erdö illatos
gombájábú készüt mártásit adok kis kompér rúdjával tálra vettetem
( Fogas filé tejszínes vargányával, krokettal )
2.750.- Ft
Az aprónép örömire
Aprónép gyomrának való, nyársra szúrva
(Csirkemell saslik)
1.790,-Ft
Csuhások legjobb sajti kolompér hasábokra halmozva
( Rántott trapista sajt hasáb burgonyával )
1.490.-
Tiknak fehér húsa bundázva, karika kolompéron
( Rántott csirkemell karika burgonyával )
1.490-
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Az szájad ídesei
Mákos görgeteg
Az gabonának örlemínyéböl, ízletes tísztát sütök neked, kihülvén szeletelem, czukrozott tehíntejjel
nyakon öntöm, majd máknak daráltjába görgeten, czukornak poríval meghintve elid eresztem
( Mákosguba mézzel )
690,-Ft
Túrós gömböcz
Az tehínnek friss túraját áttöröm, búzának darájával, tiknak tojásával keverem, elkészülvén
gombóczokat formálok, amiket forró vízbe vetek. Zsemlyének daráltját lepirítom és a megfött
gombóczokat erre borítom. Tálalván tejnek fölit czukorral ízlelem, így szájad íze szerint adom
fel neked
(Túró gombóc,vaníliás tejföllel)
790,-Ft
Almás lepínyi
Az szíp piros almának magját veszem, majd víkonyra szeletelem, fahíjjal, czukorral, mazsolával
ízelem, és ízesre süttetem, közben jó szakácsommal lepínytísztát készítek, s a tísztát a megsül
almatötelékkel leöntöm, majd tísztával takarom s sütöben medsülvén czukornak porival izelve tálra
rakom, mellé virágok nektárjával csurgatott almaszeletet is adok.
( Fahéjas, almás lepény )
650,-Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Csökönyös Sír Kay ízes csemegje
Az szilvafának gyümölcsit megfözöm, édes sürü levit tésztába tekervén, jó megfözöm,
majd aranysárga derába forgtván cukorval meghintém.
Bízván benne utána kezid minden ujját tisztára nyalod!
( Ízes derelye )
650.- Ft
Aprónép kedvenc palacsinyja
Tejbü, lisztbü, tiknak tojásibú kevert tésztát laposra sütén, erdő finom gyümöcsivel
és aggasztott túrójával töttetem, majd betekervén, édes mártásival elibed vitetem
( Szedres, túrós palacsinta, vanília öntettel )
790.- Ft
Excalibur Középkori Lovagi Étterem
Vendégízek Cézár udvarából
Ökörhát amit zsúfolásig pakoltak
( Hagymás rostélyos )
3.450.-
Cipóban hozott káposztás titok
( Ropogós káposztás csülök cipóban )
2.650.-
Az, kit a nagy sajtfolyam betakart
( Grillezett csirkemell sajtmártással, burgonyaröstivel )
2.590.-
Tiknak gyönge húsa ahogyan Rómában kínálják
( Zsályás csirke comb filé, füszeres burgonya gerezddel,
joghurtos salátával )
2.890.-
Finom halak a Senatus asztaláról
( Pangasius halfilé mozarellás paradicsommal sütve,
grill zöldséggel )
2.490.-
Cézárnak salátája nagyurunk kedve szerint
( Mandulás csirkemell rántva, Cézár salátával )
2.150.-
Gyönge borjú tribunusi ágyon
( Borjúpörkölt juhtúrós sztrapacskával )
2.250.-
Udvarhölgyek buja álma
( Roston csirkemell gyümölcsökkel, krokettel )
2.390.-
Az Császárnak morzsái ahogy Kaligula szerette
( Császármorzsa )
690.-
Legyen élvezetire fenséges bendödnek!
Eger, Érsekkert 1.
Telefon/ Fax: 36 36/ 427-754
Email: [email protected]
Web: http://www.excaliburetterem.hu
Péntek - Vasárnap: 12-23h
Éttermünkben vállaljuk bármilyen jellegű rendezvény (exkluzív állófogadások, osztálytalálkozók, esküvők, céges és egyéb rendezvények) lebonyolítását.
Vállaljuk továbbá különböző eseményekre történő kitelepülések lebonyolítását (Party Service), valamint csapatépítő rendezvények szervezését is.
Étkezési jegyet elfogadunk.