A Végállomás Étterem és Söröző 1999-ben nyitotta meg kapuit Miskolc egyik legismertebb városrészében,
Diósgyőrben,közvetlenül a Lillafüredi Erdei Kisvasút végállomása mellett és a Diósgyőri vár valamint a helyi focicsapat
stadionjának közelében.
2011-ben teljeskörű felújításon estünk át, melynek következtében divatos enteriörrel, határozott arculattal várjuk a betérő
vendégeket.
Ars poeticánk: Törekvésünk, hogy helyi beszállítók friss alapanyagaiból készítsünk magas minőségű
ételeket,támaszkodva a hagyományokra, de keresve az új utakat.
A konyhán Baranczó Attila séf irányítása alatt készülnek az ínycsiklandó fogások.Célunk, hogy az
étkezés ne csak táplálkozás, hanem értékes időtöltés legyen.
Az étlap fogásain kívül a konyhafőnök ajánlatában megtalálhatják szezonális ajánlatainkat,valamint amit abból
készít a séf amit éppen a piac kínál.Természetesen munkanapokon napi menü is elérhető, mely minden héten változatos
fogásokkal kecsegtet.
Érdemes külön figyelmet fordítani itallapunkra is: Miskolcon egyedülállóan nálunk kaphatóak csapolva a világszerte híres
Budweiser és Kronenburg sörkülönlegességek valamint kiváló magyar borászok borai és tartósítószermentes házi
szörpök is elérhetőek.
A kétszintes étterem, valamint a hozzá tartozó tágas terasz asztalainál akár nagyobb rendezvények is gond nélkül
lebonyolíthatók.
Az emeleten helyet kapott egy bőrfotelekkel berendezett sarok is, ahol többfős társaságok élvezhetik a vendég szeretetünket,a billiárdasztal pedig remek
szórakozási lehetőséget kínál mind baráti társaságoknak, mind családoknak.
Legyen szó üzleti ebédről, egy romantikus vacsoráról, vagy éppen családi ünneplésről örömmel várjuk és
vállaljuk ezek megszervezését.
Végezetül séfünk ars poeticájából idéznénk:
"...Enni valaki főztjét bizalmi dolog.Főzni valakinek szintén bizalmi kérdés.Csak az örömmel készített étel adhat
örömet az étel fogyasztójának, a vendégnek.A főzés nem kényelmes dolog, hanem odaadás,figyelem, precizitás, de a
végkifejletben valaki örömét szolgálja ezen tevékenység.
Ez pedig pont elég oka arra, hogy szeressek főzni..."
Baranczó Attila
Séf
Előételek – Starters
Zempléni sajtok réteslapba sütve, birsalmaecetes körtesalátával
Zempléni cheese in strudel plate, served with pickled pear salad with quince 2100.-
Vörösborban főtt hideg libamáj kenyérrel és zöldségekkel
Cold foie gras cooked in red wine with bread and vegetables 2200.-
Bistorant ízelítő falatok a környékbeli kamrákból (2 fő)
Bistorant’s snacks from the chambers of our neighbourhood (for 2 person) 2400.-
Levesek – Soups:
Sült csicsókakrémleves pirított kakukkfüves erdei gombákkal
Roasted Jerusalem artichoke soup with roasted wild mushrooms with thyme 1100.-
Húsleves gazdagon
Broth with vegetables, beef and fillings 1100.-
Káposztás – tejfölös vadmalac raguleves
Boar ragout soup with sour-cream and cabbage 1100.-
Főfogások – Main courses
Spenótos házi ravioli aszalt paradicsommal és petrezselyem pesztóval
Homemade ravioli with spinach and sun-dried tomatoes and parsley pesto 2200.-
Ropogós lillafüredi pisztráng sült zöldségekkel és remoulade-mártással
Crispy trout of Lillafüred, fried vegetables, remoulade 3100-.
Konfitált kacsacomb aszalt fügés lilakáposztával, sült kukoricagombóccal
Confit duck leg ,cabbage with dried figs and fried corn-dumplings 2900.-
Zöldfűszerekbe forgatott csirkemell, sajttal sütött burgonyával és zöldsalátával
Chicken breast in green spices, mushed potatoes with cheese and green salad 2700.-
Juhtúrós sztrapacska tejföllel és szalonna pörccel, sült hagymával
Strapachka with cottage-cheese, sour-cream, bacon, fried onion 1700.-
Sült malaccsülök hagymás sült burgonyával, házi savanyúsággal
Rosted pork knuckle with onion and fried potatoes, homa-made pickles 3400.-
Baconnel göngyölt mustáros, hagymás pirított sertésszűz, házi krokettel és tejszínes bors mártással
Wrapped rosted pork in bacon hommade croquettes and creamy pepper sauce 3100.-
Óriás bécsi szelet sertésszűzből sült burgonyával és káposztasalátával
Giant wiener snitzel(from médallion), french fries, cabbage salad 3100.-
Bistorant -burger sült kacsamájjal és karamellizált hagymával
Bistorant burger, onion jam, fried duck liver 2300.-
Serpenyőben sült marha fartő fűszervajjal ,sült burgonyával és zöld salátával
Beef rump fried in pan, spice butter, french fries and green salad 3500.-
Vörösboros vaddisznóragu (Bükk) burgonyafánkkal és bükki lekvárral
Boar stew, potato donut, jams of Bükk 3200.-
Sajt – Cheese
Kézműves sajtválogatás a régióból
Artisan cheese mix of the region 1900.-
Desszertek – Desserts
Madártej
Floating island 1100.-
Sült vaníliakrémes torta fahéjas szilvaraguval
Baked vanilla cream with cinnamon plum cake 1100.-
Pisztáciás csokoládétorta citromos meggyel és étcsokoládé fagylalttal
Chocolate cake with dark chocolate ice cream 1100.-
Gyermek menük – Children’s menus:
Húsleves csigatésztával
Bouillon with pasta 600.-
Rántott pisztráng burgonyachipsszel
Roasted trout fillet, rice with green peas 1800.-
Rántott csirkemell burgonyapürével
Chicken breast in bread-crumbs with mashed potatoes 1300.-
Ételeink frissen készülnek ezért forgalmasabb időszakokban kérjük a türelmüket!
Our dishes are made freshly so busier periods therefore ask for your patience!
3534 Miskolc, Dorottya u. 1
Telefon: 0036-46 / 402-952
Web: http://www.vegallomasetterem.hu
E-mail: [email protected]
Nyitva tartás: Hétfő - Vasárnap: 11:30-zárásig
Aktuális heti menünket az alábbi linkre kattintva érheti el:
HETI MENÜ