Villány központjában, a Diófás téren található a Mandula Étterem és Bor bár. Berendezése a békeidők polgári hangulatát ötvözi a vidéki építészet rusztikus jegyeivel.
A sok fa, bontott tégla, bőr és a meleg színek használatával egy polgári ház nappalijának hangulatát idézi meg. A kandallóban ropogó szőlőkarók melegénél igazán bensőséges hangulat szolgálja a gasztronómiai élmény méltó környezetét.
Tavasztól őszig a szálloda csodálatos kertjének ölelésében található teraszunkon látványkonyhával várjuk vendégeinket.
A déli órákban bisztro ajánlattal, este fehér abrosszal felterített asztalok mellett, degusztációs menüvel kiegészülő a'la carte étlappal várjuk vendégeinket.
A délutáni órákban (15-órától 17-óráig) egy régi sváb hagyományt a -Kaffee und Kuchen Zeit- azaz a kávé és sütemény idejét elevenítjük fel. A kávékülönlegességek
mellé házi készítésű desszertek, fagylaltok és sorbet-k szolgálják a kíséretet.
Étlap
Levesek / Soup / Suppen
Fácánhúsleves maceszgombóccal, gombával és zöldségekkel
Pheasant broth with matzo ball, mushroom and vegetables
Fasanenfleischsuppe mit Matzenknödeln, Pilzen und Gemüsen
1 990 Ft
Kacsamáj cappuccino
Duckliver cappuccino
Entenleber Cappuccino
1 990 Ft
Vetrece leves (Savanyú raguleves sertés -szívvel, -hússal, zöldségekkel) burgonyagombóccal
„Vetrece” soup (transilvanian ragout soup with porkheart, -meat, vegetables) and potato dumplings
„Vetrece” Suppe (Transsilvanische saure Ragout-Suppe mit Schweinsherz, -fleisch und Gemüsen) und Kartoffelknödeln
1 990 Ft
Szezonális krémleves (Kérdezze a felszolgálót!)
Season cream soup (Please seek assistance of waiting staff)
Saisoncremesuppe (Erkundigen Sie sich beim Kellner)
1 490 Ft
Előételek / Vorspeisen / Starters
Füstölt szarvas sonka birsalmával, paszternák pürével és rukkola salátával
Smoked deerham with quince, parsnip purée and ruccola salad
Geräucherter Hirschschinken mit Quitte, Pastinakenpüree und Rucolasalat
2 990 Ft
Flambírozott kacsamáj zellerrel, dióval és almával
Flambéed duck liver with celery, walnut and apple
Flambierte Entenleber mit Sellerie, Nuss und Apfel
3 990 Ft
Fürj pecsenye lencsével és zsályás burgonya nudlival
Roasted quail with lentil and sage butter gnocchi
Wachtelbraten mit Linsen und Kartoffelnudeln mit Salbeibutter
2 990 Ft
Mandula „Sülze” (préselt kocsonya), tigrisrákkal, mandarin habbal, mákkal és savanyított zöldségekkel
„Mandula” pork aspic with St’ Jacques, tangerine foam, poppy seed and marinated vegetables
„Mandula” gepresste Schweinelsülze mit Jakobsmuscheln, Mandarinenschaum, Mohn und Sauergemüsen
2 990 Ft
Fõételek / Hauptspeisen / Main Course
Tőkehal körömpörkölttel, burgonyafőzelékkel és kapros uborkával
Cod with pork trotter stew, potato „főzelék” (vegetable stew) and cucumber with dill
Kabeljau mit Schweinefuß-Gulasch, Kartoffeleintopf und Dillgurken
4 490 Ft
Kacsamell bulgurral, karamelizált répával, fekete gyökérrel és pak choi-jal
Duckbreast with bulgur, caramelized carrots, black salsify and bok choy
Entenbrust mit Bulgur, Karamellisierte Karotte, Garten-Schwarzwurzel und Pak Choi
4 490 Ft
Rántott „Fledermaus” sült burgonyával és káposztasalátával
Deep fried pork („Fledermaus”) with fried potatoes and cabbage salad
Paniertes „Fledermaus“-Fleischstück mit Bratkartoffeln und Krautsalat
3 990 Ft
Vaddisznó tarja tormamártással, súfnudlival, céklával és csicsóka tepertővel
Wild boar neck with horseradish sauce, „súfnudli” (german Gnocchi) and fired Jerusalem artichoke
Wildschweinnacken mit Meerrettichsoße, Schupfnudeln, roten Rüben und gerösteten Jerusalemartischocken-Grammeln
4 490 Ft
Argentin Rib-Eye Steak konfitált fokhagymával, kéksajt habbal és burgonya fánkkal
Argentinian Rib-Eye steak with confit garlic, blue cheese foam and potato doughnut
Argentinischer Rib-eye Steak mit konfitiertem Knoblauch, Blauschimmelkäse – Espuma und Kartoffelkrapfen
6 990 Ft
Szarvas gerinc és vaddisznó oldalas zeller krokettel, kökényes lilakáposzta lekvár és laskagomba
Deer loin and wild boar ribs with celery croquet, blackthorn-red cabbage marmalade and oyster mushroom
Hirschrücken und Wildschweinrippe mit Selleriekroketten, Schlehdorn-Rotkraut-Marmelade und Austernpilz
4 990 Ft
Napi tésztaajánlatunk (Kérdezze a felszolgálóktól!)
Daily offer of pasta (Please seek assistance of waiting staff)
Tagesnudel nach Angebot (Erkundigen Sie sich beim Kellner)
3 990 Ft
Desszertek / Dessert selections / Nachtisch
“Almás rétes” rétes desszert
„Apple strudel” dessert
„Apfelstrudel” dessert
1 490 Ft
Krampampuli desszert (mézes kalács, csokis-forraltbor leves, Rumos-karamella, gyümölcs)
„Krampampuli” (feuerzangenbowle) dessert (gingerbread, chocolate-mulled-win-sauce, fruits, rum-caramel)
„Krampampuli” (Feuerzangenbowle) Dessert (Lebkuchen, Schokoladen- Glühwein Soße, Rum-Karamell, Obst)
1 990 Ft
Csokoládé láva sáfrányos körtepürével, édeskömény fagylalttal
Chocolate lava with saffron-pear purée, fennel ice cream
Schokoladen Lava mit Safran-Birnenpüree, Fenchel Eis
1 990 Ft
7773 Villány, Diófás tér 4-12.
Telefon: 36 72 492 952
Internet: www.gere.hu
E-mail: [email protected]