Szende Gábor és felesége, Gabriella, 1985 óta foglalkozik önállóan szőlő- és bortermeléssel. Kezdetben munkahelyük mellett művelték a birtokot, 1995-ben azonban megnyitották borozójukat, a Szende Pincét Villány főutcai pincesorán. 2005-ben jelentek meg az első palackozott borok, melyek száma mára már 55000 évente. A területek növekedésével a bor és szőlő szeretete már már élethivatássá vált számukra, így már a borturizmusban is jelentős szerepet vállalnak, hisz a Villány-Siklós borút meghatározó pontjává fejlődött a pince.
Házi hidegkonyhánk a hét minden napján a vendégek rendelkezésére áll.
Meleg ételeinket csak előzetes egyeztetés alapján csoportos megrendelés esetén készítjük, és szabadmerítéssel kerülnek tálalásra.
Kemencében Sült Specialitások
Sertéscsülök pincegazda módra, párolt káposztával és burgonyával 2800 Ft
Házilag pácolt, szalonnával tűzdelt nyúlpecsenye, hideg salátával (min. 3fő) 2900 Ft
Ropogós libacomb, párolt káposztával és burgonyával 2900 Ft
Pácolt csirkecombok, hideg salátával 2800 Ft
Vegyes kemencés húsok 2800 Ft
Egészben sült malac, párolt káposztával és burgonyával 15 fő-től 3000 Ft
(15 fő-ig 3500 /fő)
Töltött Kacsa burgonyával,párolt káposztával,savanyúsággal (min.3fő) 3200 Ft
Sertés oldalas burgonyával,párolt káposztával,savanyusággal 2800 Ft
Ételeink
Házi hidegtál 2300 Ft
házi sonka, szalámi, szalonna, kolbász,disznósajt,tepertő, körözött túró,tojás, sajt,zöldségek...
Látványgrillen készült finomságok 3200 Ft
1-1 sertéstarja, csirkemell,és csirkeszárny, hideg salátával
Töltött káposzta 2300 Ft
Pincepörkölt burgonyával, savanyúsággal 2500 Ft
Kakaspörkölt, kapros-túros galuskával 3200 Ft
Házi rétes (2 db/adag) 900 Ft
7773 Villány, Baross Gábor u. 87.
Tel.: 36/72-492-396
Mobil: 36/20-326-5767
E-mail: [email protected]