A Both-Dega Imbisz Debrecen belvárosában a patinás Aranybika, a református Nagytemplom és a Korzó közvetlen szomszédságában várja vendégeit a kitűnő, tanyasi alapanyagokból háziasan elkészített magyaros ételeikkel.
A Both-Dega Imbisz név egy szójátékból ered, melynek eredeti jelentése valahogyan úgy fordítható, hogy egy ízléses talponálló, mely a régi korok ízét idézi. A névhez híven próbáljuk hitvallásunkat alakítani.
A debreceni étterem 1999-ben kezdte meg működését Both Tibor vezetésével. Azzal a céllal jött létre, hogy egy olyan látványkonyhás üzlet alakuljon ki, ahol a vendégek, a pultban elhelyezett ételeket a saját igényeiknek megfelelően – esetleg a szakács személyes ajánlásával - választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet, melyek minden nap friss, bio alapanyagokból készülnek reform technológia felhasználásával.
Az étkezdénk hitvallása, hogy a vendégeink részére naponta többször megújuló ételkínálattal szolgáljunk. Működésünk során próbálunk a vendéglátásban egy már megszokott dolgot szokatlanul jól csinálni, ezzel az elvvel indult el a Both-Dega Imbisz debreceni étterem a működés útján.
„Működésünket nagyban meghatározta az, hogy 2005 óta tanyán élek és gazdálkodok, immáron már kistermelőként. A tanyasi életforma mára már nem csak az életem része lett, de vállalkozásunknak is részese, melynek keretében az általam nevelt baromfi vagy a más azonos hitvallást követő kistermelők termékei is felhasználásra kerülnek a magyaros ételek készítésénél, tanyasi alapanyagként. Igyekszünk ételeinket úgy kialakítani, hogy az általam megtermelt tanyasi alapanyagok és a kistermelők megtermelt alapanyagai mellett a hagyományos autentikus magyaros ételek ízvilága és a szezonális ételsorok is helyet kapnak.
Az étkezde részese a magyar szürke útja programnak is, ami Debrecenből induló kezdeményezés volt, és célja, hogy a régi kereskedelmi útvonalon lévő vendéglátó üzleteket ösztönözze arra, hogy a régi őshonos szabadtartásban nevelkedett állatok alapanyagát beépítsék a kínálatukba, ezzel is népszerűsítve az elhalóban lévő értékeinket. Így kerültek be az étkezde kínálatába a Hortobágyi Gazdaság bio alapanyagai, mint például a szürke marha, vagy racka. Elveink szerint a hagyományőrzés közös érdekünk, ezért is igyekszünk a régi tradicionális ételek világát modern köntösben mindenki számára elérhetővé tenni.” – Both Tibor
Várjuk kedves vendégeinket naponta megújuló ételkínálatunkkal!
Reggeli étlap
Tükörtojás 130 Ft
Ham and eggs 420 Ft
Omlett 380 Ft
Tojásrántotta
(hagymás, szalonnás, kolbászos gombás, sonkás, velős) 380 Ft
Bundás kenyér 150 Ft
Valódi roppanós debreceni páros 480 Ft
Juhbeles grillkolbász roston 480 Ft
HEIT reszelt torma, csípős 100 Ft
HEIT reszelt torma, almás 100 Ft
Mustár 50 Ft
Reggeli italok
Tej 40 Ft/dl
Kakaó 270 Ft
Firenzei szálas tea 250 Ft
Tejeskávé 290 Ft
Jó étvágyat kívánunk!
Debrecen Bajcsy - Zs. u . felől a víg mozinál.
Telefon:52 / 532 - 064
Facebook:
https://www.facebook.com/Both-Dega-Imbisz-250511521681843/
Email: [email protected]
Nyitvatartás:Hétfőtől - Péntekig: 7:00 - 17:00
Szombat - Vasárnap: zárva
AKtuális napi ajánlatainkat megtalálja Facebook oldalunkon:
https://www.facebook.com/Both-Dega-Imbisz-250511521681843/
Éttermünkben kortárs festők részére lehetőséget biztosítunk műveik bemutatására, kérjük, érdeklődjenek elérhetőségeinken!