Éttermünk története 1946-ra nyúlik vissza, amikor nagyszüleink , Bodnár László és felesége megvásárolták Sopron főutcáján a Várkerület 83. szám alatti házat. Az épületet államosították, majd mikor újra a család birtokába került, az alsó szintet egy szabóság bérelte. 1980-tól szüleink -Puskás Árpád és Bodnár Miet- népművészeti ülzletet működtettek itt. 1986. október 6-án a család közös döntése alapján nyitottuk meg a VÁRKERÜLET SÖRÖZŐT, amely a mai napig töretlenül szolgálja vendégeinket.
Jelenleg 3 teremből álló vendéglátó egységünk nyáron 100 fő befogadására képes, hangulatos belső kerthelyiséggel, valamint utcafronti (várkerületi) 60 fős terasszal kiegészülve várja a Kedves Vendégeket.
Az étterem különböző helyiségei lehetővé teszik romantikus vacsorák, családi, baráti összejövetelek, valamint nagyobb társaságok eseményeinek lebonyolítását is (pl.: ballagások, osztálytalálkozók, kirándulócsoportok, céges rendezvények, évzáró vacsorák, borkóstolók...)
A kezdetektől élő halk zongoraszó szórakoztatja a hozzánk betérőket, de igény szerint akár cigányzene megszervezését is vállaljuk, ami a kerthelyiségben tartott gulyás és grill party-k hangulatát emelheti. Ez egy remek lehetődség lehet születésnapok, házassági évfordulók, nyugdíjas búcsúztatók, vagy akár hazai és külföldi kirándulócsoportok esti vacsora programjára.
Éttermünk széles kínálatában megtalálhatók a magyar konyha ízei mellett a nemzetközi receptek alapján készült, illetve könnyű, egyre népszerübb grill, valamint mediterrán jellegű ételek is. A házias ízek és a specialítások kedvelői egyaránt találhatnak kedvükre valót választékunkban. A ház bore ami kimondottan a 20 éves évfordulóra készült a nemzetközi hírű soproni Ivancsics Zoltán pincészetében, úgy gondoljuk, maradandó élményt fog nyújtani Önnek.
ELŐÉTELEK -
Tatár beefsteak
Hortobágyi húsos palacsinta
Padlizsánkrém zöldségekkel ropogós pitával
Baconszalonnában sült juhsajt grillezett zöldségekkel és garnélanyárssal
KIMÉLŐ ÉTELEK
Cézár saláta roston csirkemell csíkokkal
Cézár saláta rántott csirkemell csíkokkal
Tonhal saláta
Rántott zöldségek (brokkoli, gomba, cukkini) rizzsel és tartármártással
Rántott camambert sajt rizzsel és áfonya lekvárral
LEVESEK
Tárkonyos szárnyas raguleves
Fokhagyma krémleves
Erdei gombaleves bacon chipsszel
Húsleves finommetélttel vagy májgaluskával
Gulyásleves
Jókai Bableves
MAGYAROS ÉTELEK
Pörköltek
Kakastöke pörkölt galuskával
Pacalpörkölt sós burgonyával
Vörösboros marhapörkölt galuskával
Sertéspörkölt galuskával
Tradicionális ételek - Traditionelle Küche – Traditional dishes
Szalontüdő zsemlegombóccal
Kolozsvári töltött káposzta
2 személyes ropogós grillcsülök, mustárral, tormával és friss kenyérrel
SZÁRNYASBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
Ropogós Libacomb hagymás törtburgonyával és párolt lilakáposztával
Libamáj szeletek rántva, fokhagymás burgonyapürével, karamellizált almával
Libamáj szeletek lecsóval, sült burgonyával
Rántott csirkemáj tartármártással, burgonyasalátával
Roston csirkemell sajtmártással, rizzsel, sült zöldségekkel
Csirkemell filé brokkolival és sajttal töltve, burgonya krokettel és zöld körettel
Paprikás csirke galuskával
Csirkemell filé sajttal és baconnal töltve szezámmagos bundában, petrezselymes burgonyával
Rántott csirkecomb filé petrezselymes burgonyával
SERTÉSBŐL KÉSZÜLT ÉTELEK
Lecsós szűzérmék pirított burgonyával
Szűzérmék baconba göngyölve pirított burgonyával, lyoni hagymával, pecsenyelével
Cigánypecsenye hasábburgonyával, hagymarózsával
„Várkerület” tekercs darált füstölt csülökkel töltve, sajttal és tejföllel, hasábburgonyával és rizzsel
Óriás rántott szelet bajor burgonyasalátával
Cordon Bleu hasábburgonyával, rizzsel
Spare ribs hasábburgonyával és BBQ mártással
2 személyes Várkerület tál
(Cordon Bleu, roston sült csirkecomb, spare ribs, rántott fokhagymás tarja, tükörtojás, rizs és steak burgonya)
VADBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
Tűzdelt szarvascomb áfonyával, burgonyakrokettel
Vörösboros-gombás szarvas ragu, burgonyakrokettel
HALÉTELEK
Roston fogas filé kovászos uborka pesztóval, petrezselymes burgonyával
Roston fogas filé kapros-tejszínes gombamártással, rizzsel
Grillezett lazacsteak fehérboros rizottóval, grillezett zöldségekkel
Fogas filé rántva, rizzsel tartármártással
MARHA ÉTELEK
Bélszín szelet zöldbors mártással és burgonyakrokettel
Bélszín java pirított libamájjal, lyoni hagymával, tükörtojással és steakburgonyával
TÉSZTA ÉTELEK
Túrós csusza tepertővel
Spenótos-fokhagymás papardelle, pirított csirkecsíkokkal
Spenótos-fokhagymás papardelle, lazac csíkokkal
DESSZERTEK
Somlói galuska
Tiramisu
Gundel palacsinta
Túrós palacsinta vanília öntettel
Palacsinták (2 db)
(lekváros, kakaós, áfonyás vagy mogyorókrémes)
SALÁTÁK
Bajor Burgonyasaláta
Hagymás Paradicsomsaláta
Káposztasaláta
Csalamdé
Vegyes saláta
Uborkasaláta
Tejfölös Uborkasaláta
Almapaprika
Kovászos uborka
Zöldsaláta
Sopron, Várkerület 83.
Telefon: (0036) 99/ 319 286
Email: [email protected]
Web: http://puskasrestaurant.hu
Nyitva tartás:
minden nap 11-23 óráig