Az 1800-as évek végén építette Dr. Gergelyffy Róbert Graff az épületet, mely helyet ad éttermünknek. Szolnok szívében a Tisza közelében szép környezetben. Az épület renoválása és átépítése 1994-től 1998-ig tartott különös hangsúlyt fektetve az eredeti épület szépségének és légkörének megtartására. Az éttermet 1998-ban alapítottuk, és azóta is nagyon fontos szerepet tölt be a város vendéglátásában.
Vendégeink többségét a 70%-át a gazdasági társaságok, politikai pártok, alapítványok, művészeti egyesületek és vállalkozók rendezvényei alkotják.
I. kategóriájú étterem
A minőségért és az árakért felelős:
Fülöp Attiláné és Fülöp Attila
Üzletvezetők
Kerepesi Gábor
Konyhafőnök
Az étlapon feltüntetett árak forintban (HUF) értendőek.
Az ételeket díszítő virágok, fűszernövények kivétel nélkül eetőek.
A kisadag ételeknél, az egész adag árának 70%-át számoljuk fel.
Előételek
1.
Tatár bifsztek 15dkg
2 800 Ft
2.
Cézár saláta
1 390 Ft
3.
Kecskesajt variációk vadvirág mézzel, pirítóssal
1 290 Ft
4.
Grillezett csirkemell szalagok gyömbéres mártással, narancsos kerti salátán
1 350 Ft
Tészták
5.
Parajos-tejszínes gnocchi
990 Ft
6.
Paradicsomos farfalle erdei gombával
990 Ft
7.
Túrós csusza tepertővel
1 200 Ft
Levesek
8.
Húsleves tésztával, zöldségekkel
650 Ft
9.
Ököruszály leves gazdagon
980 Ft
10.
Spárgakrémleves
650 Ft
11.
Bársonyos körtekrémleves tejszínhabbal, csokiforgáccsal
850 Ft
12.
Bográcsgulyás
1 200 Ft
13.
Tiszaparti vegyes halászlé (filézett fogas, harcsa)
1 950 Ft
Főételek
14.
Bélszínjava libamájjal, sült gombafejjel, barnamártással, hercegnő burgonyával, spárgatekerccsel
5 990 Ft
15.
Bélszín steak pestós rokfortmártással, rukkola dióval, olajbogyóval és koktélparadicsommal
4 990 Ft
16.
Konfitált marhapofa sajtos-tejszínes gnocchival
2 990 Ft
17.
Lábszárpörkölt burgonyával
2 450 Ft
18.
Magyaros libamáj karikaburgonyával
4 990 Ft
19.
„Bécsi” óriás szelet hasábburgonyával, savanyúsággal
2 450 Ft
20.
Csülök medalionok tepsis burgonyával
2 450 Ft
21.
Sertés szűzérmék levélsalátán mozzarellás sült paradicsommal, kéksajtmártással
2 950 Ft
22.
Mustáros tarja császárhússal, fűszeres burgonyával, chilis metélőhagymás tejföllel
2 650 Ft
23.
Sajttal és baconnel töltött borda fűszeres bundában, steak burgonyával
2 450 Ft
24.
Zsírjában sült kacsacomb burgonyával és almás lilakáposztával
2 990 Ft
25.
Háromsajttal töltött csirkemell rántva, tejszínes, vadgombás rizzsel, barack chutney-val
2 590 Ft
26.
Egészben sült mustbalzsamos csirkemell friss zöldségekkel, kapros öntettel
2 590 Ft
27.
Mézes sörben érlelt csirkemell,
bazsalikomos-fokhagymás grillezett zöldségekkel
2 790 Ft
28.
Rántott csibefalatok sült krumplival (zóna adag) kechuppal vagy tartármártással
1 650 Ft
29.
Süllő egészben sütve, kéksajtos mártogatóssal, burgonyával, tavaszi zöldségekkel
150ft/dkg
30.
Vajas harcsa steak lime-os dresszinggel, kapros burgonyával, vajas spárgarőzsével
3 350 Ft
31.
Citrusokkal töltött pisztráng egészben sütve, burgonyával és görög salátával
2 990 Ft
32.
Vaslapon sült fogasfilé zsenge vajas zöldségekkel
3 100 Ft
33.
Házi pankó morzsában sült harcsacsíkok olívás pürével
3 100 Ft
34.
Áfonyalekvárral töltött camembert krokettel
1 900 Ft
35.
„Galéria” tál 2 személyre: kacsacomb, mézes sörben érlelt csirkemell,
6 200 Ft
csülökkarikák, pisztráng, tepsis burgonya, lilakáposzta, rizs
Saláták
36.
Friss saláta joghurtos-kapros öntettel
700 Ft
37.
Paradicsomsaláta
550 Ft
38.
Uborkasaláta
550 Ft
39.
Káposztasaláta
450 Ft
40.
Savanyúságok: csemege uborka, kovászos uborka, csípős paprika, csalamádé
450 Ft
Desszertek
41.
Klasszikus Gundel palacsinta
890 Ft
42.
Csoki mousse friss gyümölcsökkel
890 Ft
43.
Somlói galuska
890 Ft
44.
Gesztenyepüré
750 Ft
45.
Fagylaltkehely (csoki, vanília, eper, gyümölcsökkel, tejszínhabbal)
890 Ft
5000 Szolnok, Szapáry út 1.
Tel.: 36-56/513-053
Fax: 36-56/513-054
E-mail: [email protected]
016.04.11- 04. 15-ig
Hétfő Tárkonyos zöldségleves
A menü Csirkemell barackkal, füstölt sajttal sütve hb.
B menü Bakonyi sertésszelet galuskával
Kedd Tejfölös zöldbableves
A menü Rántott borda steak burgonyával, káp.sal.
B menü Cézársaláta
Szerda Aratógulyás
A menü Mákos guba vanília sodóval
B menü Túrós csusza tepertővel
Csütörtök Gyümölcsleves
A menü Lasagne
B menü Csülök Pékné módra
Péntek Brokkoli krémleves sajtos stanglival
A menü Hortobágyi húsos palacsinta
B menü Csirkemell sütve, tejszínes Anna-burgonyával