Üdvözöljük a Régi Idők UdvaraSkanzen és Étterem oldalán!
Skanzenba integrált éttermünkkel egy varázslatos és elképesztő időutazásra hívjuk a hozzánk látogatókat, tapasztalják meg, hogy étkeztek, ittak, szórakoztak eleink, mikor még kemencében sültek az étkek, a hűvös bor a pince mélyéről demizsonban került elő egy jóízű beszélgetéshez. Ennek megismeréséhez segítjük hozzá az oldalt böngészőket, azzal a nem titkolt céllal, hogy kedvet kapva a látottaktól vendégként üdvözölhessük udvarunkban Önöket.
Magyarország egyetlen prémium hungaricum étterme!
Étek lap
„Egy hely ahol a lélek is jóllakik”Ár / Ft
Levesek:
1.Gulyásnak levese marhának húsából1250.-
2.Gulyásnak levese marhának húsából csészében990.-
3.Halászlé balatoni hálózott halakból, benne főtt pontypatkóval1250.-
4.Halászlé balatoni hálózott halakból benne főtt harcsa filével1450.-
5.Tárkonnyal bolondított szárnyas raguleves gombával, tejnek színével, csészében990.-
6.Földből kirántott fokhagyma levese sajttal szórva, tejszínnel keverve700.-
Előételek:
7.Fokhagymás, tejfölös puliszka benne sült szalonnával990.-
8.Krumplis lepény fokhagymás tejföllel (3 darab)990.-
9.Paraszttál István barátom ízlése szerint (sonka, kolbász, szalonna, lilahagyma, paprika,paradicsom)1950.-
Marhából készült étkek:
10.Marhapörkölt kapros galuskával1950.-
11.Hátszín megboldogult Riska tehénből, pirított burgonyával, borsmártással2650.-
Repülő állatok húsai:
12.Mérges pulyka melle vaslapon préselve, grillzöldekkel, burgonyával2150.-
13.Fiatal csirkének melle (Urak kedvence) platnin pirítva, salátára fektetve2150.-
14.Gőgös gúnár jobb combja párolt káposztával, sült almával, burgonyával2650.-
15.Előlem menekülő (vesztére utolértem) kacsának melle párolt lila káposztával,
sütött almával, burgonyával2650.-
16.Hízlalt liba mája szeletben, pirított hagymával, petrezselymes burgonyával3600.-
Uszonyosok:
17.Szigonnyal szerzett süllőfilé Keszthelyi-raguval, vajas burgonyával2650.-
18.sebes patakból szerzett zöld fűszeres fokhagymás pisztráng petrezselymes burgonyával2150.-
19.Petrezselymes burgonyán pihenő pontypatkók aranyló bundába csomagolva1950.-
Rögtön sütöttek:
20.Lábasétel a kamrából karéj kenyérrel (sonka, szalonna, kolbász, hagyma, tojás)1550.-
21.Szuronyos hús burgonyával, grillezett zöldekkel1750.-
22.Vaslapon kínzott tarja hamuban sült burgonyával, grillezett zöldségekkel2150.-
23.Lecsóágyon pihenő omlós szűzérmék karikaburgonyával körítve2450.-
24. áfonyával díszített nyilazott szarvasnak combja mezőn lelt gombák mártásával2650
Növényevőknek:
25.Platnin pirított kecskesajt magos salátával körítve2500.-
26.Erdőn lelt gombának (tán mérges is) kalapja rántva burgonyagumóval1750.-
27.Grillezett zöldségek - mindig abból, ami éppen terem- héjas burgonyával1750.-
Kemencében sült étkek:
28.Kemencében rittyentett malacka oldala szalonnával, puliszkával1950.-
29.Káposztaágyon pihenő csülök tormagyökérrel, jó nagy késsel, burgonyagumóval2450.-
30.Malacka oldala hideg zsírjában, kenyérrel, lilahagymával1550.-
Tálételek bandában érkezőknek:
31."Piseri" tál két személyre (a vízhordó öreg tiszteletére)
jércemell, pulykamell, grillsajt, rántott gomba, szuronyos hús vegyes köret4800.-
32."Ludas Matyi" tál két személyre
libacomb, kacsamell, grillezett pulykamell, csirkemell, vegyes burgonya köret5950.-
33."Döbrögi" tál négy személyre
tarja, hátszín, csülök, oldalas vegyes burgonya körettel9450.-
34.Hétszilvafás nemesi lakoma négy személyre
szuronyos hús, oldalas, rántott ponty, rántott gombafej, jércemell, pulykamell
vegyes köret8450.-
Saláták, savanyúságok:
35.Káposztasaláta450.-
36.Tejfölös-kapros uborkasaláta550.-
37.Idénysaláta550.-
38.Csemege uborka450.-
39.Kovászos uborka (ha itt az ideje)450.-
40.Ecetes gyöngyhagyma450.-
Édességek, desszertek:
41.Rétesfélék (mindig abból, mit a Bözsi éppen készített)600.-
47.Palacsinta (2 darab)600.-
A fél adag ételért 70%-ot számolunk fel!
Tihany, Batthyányi u. 3
Telefon: 00 36 70 284 67 05
00 36 70 413 03 91