Kecskemét belvárosában található a Bánk Bán utcában a 48 Étterem és Bár. Egy régi patinás épület, melynek teljes felújítása után ebben kapott helyet eklektikus-loft stílusban kialakított éttermünk. Ételeinket kizárólag friss, és magas minőségű alapanyagokból készítjük el. Különtermünk alkalmas kisebb rendezvények, üzleti tárgyalások lebonyolítására is.
Ha minőséget keresel Kecskeméten csak a 48 Étterem és Bár!
AJÁNLÓ
Rib-eye steak (300g) Argentin marhából, ropogós makói sülthagymával, rozmaringos pirított parázsburgonyával, mediterrán konyhakerti sült zöldség salátával, balzsamecetes öntettel. Mártogatósok: hollandi szósz, Dijoni mustárfagyi
7.990.-
ENTRECOTE (300g) hátszín Uruguay Angus marhából Cafe de Paris fűszervajjal, röstike „kanapén”, sonkába göngyölt rántott zöldbab rőzsével, mediterrán konyhakerti sült zöldség salátával, balzsamecetes öntettel Mártogatósok: hollandi szósz, Dijoni mustárfagy
7.890.-
Bélszín steak (200 g) Brazil marhából, bacon szalonna „kalodában” sütve, zöldfűszeres cheddar sajttal, steak burgonyával, mediterrán konyhakerti sült zöldség salátával, balzsamecetes öntettel Mártogatósok: hollandi szósz, Dijoni mustárfagyi
8.590.-
A steakeket mediumra sütjük, de külön kívánságra a kedves vendég igénye szerint is elkészítjük
KEZDŐ FOGÁSOK
Tüzes ökörbélszín tatárbeefsteak fűszervajjal, színes zöldség „kavalkáddal”, pirítóssal
2900.-
Libamáj „duett” hidegen és melegen (Konyakos libamájpástétom szarvasgombával, meleg házi készítésű cipóval, libamáj roston sütve chimichurryval, salátacsokorral, tokaji aszúecetes vinaigrettel)
2900.-
Pecsenyekacsa prés alatt készítve, illatos fűszerrőzsén füstölt kacsamell „sonkával”, Medina vörösboros asztaltszilvás lilahagyma lekvárral, saláta „ikebanával” homoktövises - balzsamecetes öntöttel, briós ropogóssal
2300.-
SALÁTÁK
Könnyű zöld „salátáskert” vitamindús zöldségekből, csírafélékből, ropogós zöld levélsalátákból, kék sajtos öntettel
1900.-
St. Andrea-s salátástál Saláta válogatás ropogós friss zöldségekből, zöld salátafélékből, sült Pápai sonkával, cheddar sajttal, olívabogyóval, füstölt fürjtojással, bazsalikomos szarvasi mozzarellával, citrusos saláta vinaigrettel kevert saláta
2700.-
LEVESEK
Hűsítő pirosbogyós sült gyümölcstea „elixír” Vadmálnából, ribizliből, kékáfonyából sült gyümölcsteával ízesített, joghurttal dúsított gyümölcsleves különlegesség Cassis sorbettel
1300,-
„TYÚK SZTORI” ünnepi gyöngyöző húsleves Háromféle tyúkból (gyöngyös, fácán, hazai tyúk), zöldségekkel készült tartalmas leves, tyúkmájas hústallérokkal, füstölt fürjtojással és lúdgége tésztával
1400.-
Gyömbéres zöldmentás zsenge cukorborsó krémleves rántott borsógyöngyökkel, pirított garnélával
1400.-
Bükkerdei varázsgomba leves cheddar sajtos vargánya ropogóssal és camamberttel Hazánk erdeiből szedett ízletes gomba „kincseiből” készült püréleves - különlegesség
1300.-
Szerencseleves Vecsési savanyúkáposztával, csomborral, füstölt- préselt csülökkel, pirított parasztkolbásszal, babbal, lencsével, friss kaporral, házi tejföllel készült magyaros leves
1200.-
KÖZTES FOGÁSOK
Hirtelensült mizsei rúzsos sajtkülönlegesség, balzsamecetes paradicsommal, jégsaláta sifonáddal, bazsalikomos-zöldalmás szorbettel
2100.-
Libamáj roston sütve, akácmézben karamellizált fahéjas almával, ananásszal, Calvados mártással
3100.-
KÍMÉLŐ ÉS VEGETÁRIÁNUS ÉTELEK
Garnélás tészta aioli szósszal, fokhagymás bébiparajjal, zöldség juliennel
3200.-
Konyhakerti salátaválogatás citromolajos vinaigrettel, grillezett füstölt tofuval, sült zöldség toronnyal, chilis- mangós
2200.-
Medvehagymás petrezselymes Arborio rizottó, sült gombákkal, bazsalikomos paradicsom concasseval, parmezán forgáccsal
2700.-
HALAK ÉS RÁK ÉTELEK
„VÍZ ALATTI KEDVENCEK” haltál Grillezett fogas-süllő marinírozott lazac steak bőrén sütve, tőkehal sörtészta bundában, fokhagymás garnélarák, bébiparajos zöldség julienne, burgonyapüré
4100.-
Grillezett lazac steak illatos füstfürdőben készítve, garnélarákkal, citromfüves rizlingmártással, vajban párolt zsenge zöldségekkel
5900.-
Pirított királyrák fokhagymás chimichurryval, salátaválogatással, chili szósszal, citrusos vinaigrettel
3900.-
Tempurában sült halnyárs süllőpofából, füstölt lazac pisztrángból, fogasból, citrusos-sáfrányos Arborio rizottóval, vajban párolt „zöldséghínárral”, mangós-chilis chatneyval
3300.-
Bőrén sült fogas steak tejszínes kapros - gombás rákraguval, citromos vajban párolt formázott zöldségekkel, zöldpestos tagliatelle tésztával
3100.-
Branzínó filé roston sütve, fűszervajban pirított mandulaforgáccsal, citrusos zsenge zöldségekkel, burgonya gratennel
3900.-
SZÁRNYAS ÉTELEK
Libamáj 48 Roston sült libamáj szeletek saját zsírjában sütve, fokhagymás chimichurryval, rozmaringos pirított burgonyával, sült Lyoni hagymával (ahogy a házigazda szereti)
6100.-
Pulykajava cheddar sajttal, Pápai sült sonkával göngyölve, ropogós sokmagvas bundában kirántva, pirított mandulás burgonyapürével és flambírozott Sangria gyümölcsökkel
2700.-
Fiatal háztáji csirke kétféle módon készítve Filézett csirkecomb sokmagvas morzsában kirántva, melle része roston sütve fűszervajjal, salátákkal, sült burgonyával, chili szósszal
2900.-
Falusi jércemell kíméletesen készítve, zöldfűszeres házi sajtlepellel, mozzarellával, csőben sütve, mentás cukorborsó pürével, konfit fürtös paradicsommal, cukkínis tócsni „szőnyegen”
2800.-
Pecsenyekacsa „buli” Omlósra sült kemencés kacsacomb, szuvidolt kacsamell, fokhagymás kacsamáj, röstikével, lilakáposzta pürével, piros bogyós gyümölcsraguval, mézben karamellizált fahéjas almakarikával
4200.-
SERTÉSHÚS ÉTELEK
Egészben sült rózsaborsos szűzpecsenye, trüffel-libamáj mártással, habzóvajban fényezett zsenge zöldségekkel, tócsnival
3800.-
Császárszalonnába göngyölt szűz rolád, Pápai sonkával, Mizsei rúzsos sajttal fetával, aszalt paradicsommal töltve, mediterrán grillezett zöldségekkel, parázsburgonyával, chilis-mangós chatneyval
3900.-
Rántott szűzérmék sült hasábburgonyával, salátaválogatással, tartármártással
2800.-
Sörben sült sertéscsülök csont nélkül omlósra készítve, édes-savanyú gyöngyhagymával, pirított parázsburgonyával, lilakáposzta pürével
3400.-
„Malacságok” három kívánságra (Nem csak az Urak kedvére ajánlom...!) Fokhagymás malackaraj pecsenye, házi készítésű paprikás párolt sült kolbásszal, ropogós malaccsülök, sülthagymás burgonyapürével, párolt káposztával, tárkonyos mustár fagyival
3700.-
BORJÚ ÉS MARHA HÚSOS ÉTELEK
T-bone steak (450g) (Gerard Butler kedvence) (Származási hely: Hollandia) Parmantiere sült burgonyával, rántott Pápai sonkás zöldbab rőzsével, édes-savanyú ezüst hagymával, whiskys zöldbors mártással
7100.-
Bélszín Tournedo (250g) Café de Paris módra Baconszalonna „kalodában” sütött enyhén füstölt bélszín fűszer- vajjal, tárkonyos mustár fagyival, pirított rozmaringos parázsburgonyával, grillezett zöldségtoronnyal
5900.-
Bánk Bán Ökörbélszín steak (250 g) három felvonásban. (Házilag füstölt bélszín, libamájjal, királyrákkal, whiskys zöldbors mártással, sült zöldségekkel, burgonya gratennel, séfsalátával)
6300.-
Borjúláb és préselt borjú csülök ropogós magvas bundában kirántva, csíki mártással, burgonyapürével, édes-savanyú sült céklás gyöngyhagymával
3900.-
Vörösboros marhapofa és vádli pörkölt erdei gomba kincsekkel, házi készítésű brindzás baconszalonnás nudlival
3100.-
36. Marha Rib-Eye steak (300 g) udvarmester fűszervajjal, pirított rozmaringos parázsburgonyával, röstikével, hagyma textúrákkal, tárkonyos mustár fagyival
5900.-
GYEREK ÉTELEK
„Angyalhaj leves” színes zöldségszalmával, madártojással
700.-
Angry birds sajt „gölődin” Rizspapír fészekben tálalt rántott cheddar sajtgolyók sült burgonyával, tartárral
1900.-
Kókuszos sokmagvas „bundában” sült pipimelle pirított mandulás burgonyapürével, karamellizált őszibarack kompóttal, bogyós kékáfonya lekvárral
1900.-
Mesés maci lakoma Mézédes gesztenye „spagetti” tejszínhab „fürdőben” babapiskóta „szivaccsal” nektárral csepegtetve, zúzmarás erdei málnával ékesítve
1300.-
DESSZERTEK
Túrós kukoricamálé gombóc hidegen tálalva, mandulás mákmorzsával, édes zöldmentás tejföllel, roséboros ribizlihabbal, akácmézes roppanccsal
1100.-
Forrócsokis „láva” felfújt meglepetés
1400.-
Gesztenyés „álom” Vanília fagyival, tejszínhabbal, macaronnal, gyümölcsökkel ékesítve
1300.-
Szerelem kehely 48 Passió (szerelem gyümölcs) sorbet, fehér csokoládé fagyi, cassissorbet, vanília fagyi, merenge, pisztácia szivacs, gyümölcsökkel ékesítve
1200.-
SAJTOK
Sajtok (Válogatás hazai sajtokból, gyümölcsökkel agyusztálva)
3700.-
KÁVÉFÉLSEGEK
Ristretto
400,-
Espresso
400,-
Hosszú kávé
400,-
Cappuccino
480,-
Espresso Macchiato
400,-
Latte Macchiato
500,-
Caffee Latte
500,-
Jegeskávé
900,-
Ír kávé
900,-
Melange
500,-
Forró csokoládé tejszínhabbal
600,-
TEAFÉLÉK
Bradley's teák a teadobozból választva
500.-
6000 Kecskemét, Bánk Bán utca 9
telefon: 00 36 76 61-48-48
Nyitva tartás: Hétfő: zárva
Kedd - Szombat: 11 - 23h
Vasárnap: 11 - 16h