Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

6000 Kecskemét, Csabay Géza krt 2

  • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark
  • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark1
  • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark2
  • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark3
  • Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark4
7.3

Értékelések eddigi átlaga

3 értékelés

Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Élmény

Bemutatkozás

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark szezonálisan üzemelő fürdő. A strandfürdő a 117 hektáros Szabadidő Központ szomszédságában található, 3537 m2 temperált vízfelülettel rendelkezik, amely közel 2170 fő befogadására alkalmas. Hat gyógy-, strand-, illetve élménymedence, ötpályás óriás-, és 2 gyermekcsúszda, mediterrán hangulatú homokos napozópart biztosítja a kényelmet, a felhőtlen szórakozást. A fürdő területén játszótér, büfé, valamint elsősegélynyújtó hely is létesült. A vendégek számára nagyobb méretű napozófelületek lettek kialakítva, valamint jól gondozott zöldterület vehető igénybe, amelyek mosdókkal, 16 darab zuhanyzóval, mozgássérült WC-vel, kellő mennyiségű öltözővel, valamint kulturális- és sportprogramokkal várja a kikapcsolódni vágyókat.
A bejárat, valamint a Bóbis Gyula Edzőcsarnok előtti részen 500 parkolóhely létesült, amelyből 7 az autóbuszok részére van fenntartva, jelentősen megkönnyítve ezzel a kényelmes parkolást.

A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark története a régmúlt időkre nyúlik vissza, helyén egy tó volt, mely a Széktó nevet kapta. A tó egy része még most is megtalálható. Nagy előrelépést jelentett a strand kiépítése 1925-ben, amikor fogadóépület és öltözőkabinok létesültek. Felkapott fürdőhellyé vált szép természeti környezete és megfizethetősége miatt. A tóból leválasztott rész oldalait bebetonozták, az aljára agyagot terítettek. Később az így kialakított „medencét” tovább osztották, így alakult ki a mai formája.

A fürdőben hat medence – gyermekmedence, élménymedence, aktív strandmedence, 50 m-es úszómedence és három termálmedence – várja a fürdőzni vágyó vendégeket. A legkisebbek számára kiváló szórakozást nyújt a két csúszdával rendelkező gyermekmedence, melynek vize szűrt, forgatott, temperált, mélysége 0-70 cm. A korszerűen kiépített játszópark hintákkal, mászókával, homokozóval várja a kicsiket. Az élménymedence, melybe pezsgőzóna, vízhenger, vízesés, jakuzzi, pezsgőpad és buzgár biztosítja a teljes kikapcsolódást. Az úszósport kedvelőit a 70-140 cm vízmélységű aktív medence és az 50 méteres feszített víztükrű úszómedence várja.

A száguldás szerelmeseinek óriási élményt biztosít a 6 pályás csúszda. Ikercsúszda, kamikaze, hidrocső, őrült folyó, feketelyuk, 12 méteres indítómagasságú csúszdapark. A csúszdák 1 és 2 személyes úszógumik használatával teszi élvezetesebbé a lecsúszást.

A létesítményben három különböző hőmérsékletű termálmedence áll rendelkezésre a gyógyulni vágyó vendégeink részére. A termálvíz gyógyhatásai: ízületi és gerincbetegségek, izomfájdalmak, ideggyulladások, Bechterew-kór, nőgyógyászati gyulladások, balesetek-, sérülések-, ortopédiai műtétek után kezelésére javallott.

2004. nyara óta látogatóink a fürdőben kialakított homokos plázson, mediterrán jellegű növények között élvezhetik a verőfényes napsütést.

Minden évben fürdőnkben folyamatosan sport, wellness, rekreációs és egyéb programok várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Tradicionálisan, minden évben megrendezésre kerül a gyermeknap, a streetball bajnokság, víziparty gyermekeknek, wellness és egészség hétvége, az élményfürdő szépe választás, a fitness nap, a strandröplabda bajnokság.


 

Elérhetőség

H - 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 2.

Telefon: +36-76/417-407, +36-76/481-724

E-mail: [email protected]
Web: www.csuszdapark.hu

Vissza a lap tetejére
7.3

Értékelések eddigi átlaga

3 értékelés

Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Élmény

Értékeld Te is az üzletet!

Helyszín
Ár/Érték
Személyzet
Élmény

Vélemények

Imre véleménye
Extrém élvezet és kikapcsolódás a csúszdaparkban:)
Kiss Renáta véleménye
Sziasztok
Vissza a lap tetejére
  1. Főoldal
  2. Kecskemét
  3. Szabadidő
  4. Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark
Hovamenjek